Orai Vilnius

Kauno regione tikrinti žvejai

2013-01-04 patvirtintos naujos „Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės“, todėl 2013-01-26 buvo organizuotas patikrinimas kaip žvejai-mėgėjai jas vykdo. Taisyklėse atsirado reikalavimas žvejui, esančiam ant ledo, turėti du smaigus, sujungtus su lanksčia jungtimi, kurių pagalba įlūžus ledui žvejys turėtų galimybę išlipti.

K1

Buvome nustebę, kad šią taisyklę pripažino daugelis patikrintų žvejų. Reido metu pareigūnai apsilankė 15 tvenkinių, 2 ežerus ir 4 upes, rajone buvo patikrintas 71 žvejas. Smaigus turėjo 54 žvejai. Stebino ir tai, kad reido metu pareigūnai buvo sutikti nepriešiškai ir tik vienas žvejys nesutiko paklusti reikalavimui baigti žvejybą, neturint smaigų. Dviems žvejams buvo surašyti  administracinio teisės pažeidimo protokolai.

Reido metu buvo matuojamas deguonies kiekis tvenkiniuose. Kai kuriuose tvenkiniuose deguonies kiekis vandenyje artėja prie ribinės 4% vertės, esant mažesniam deguonies kiekiui vandenyje prasideda žuvų dusimas. Šių tvenkinių nuomotojai -Kėdainių medžiotojų ir žvejų draugija informuota, dėl esamos padėties.

K2

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea