Orai Vilnius

Akcijos Utenos regione rezultatai

Praėjusį savaitgalį visoje šalyje aplinkosaugininkai rengė reidą siekdami patikrinti, ar žvejai mėgėjai yra įsigiję žvejybos leidimus, ar turi specialias apsaugos priemones – smaigus, kurie yra privalomi žvejojantiems ant ledo.

br.1

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento kontroliuojamoje teritorijoje sausio 26 – 27 dienomis dirbo 13 aplinkosaugininkų ekipažų, reiduose dalyvavo 21     valstybinis aplinkos apsaugos inspektorius, 11 neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių. Reido metu buvo patikrinta  106 vandens telkiniai, 349 žvejai mėgėjai. Reikia pažymėti, kad didžioji jų dauguma turėjo mėgėjų žvejybos leidimus, taip pat smaigus, kurių pagalba galima būtų išlipti įlūžus. Deja, kai kurie asmenys Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų dar nepaiso. Iš visų patikrintų žvejų 40 neturėjo žvejų mėgėjų leidimų. Atsirado ir tokių, kurie pateikė leidimus su ištaisytomis leidimų galiojimo datomis, 116 neturėjo smaigų. Į pastarąjį reikalavimą kai kurie žvejai pažiūrėjo kūrybiškai – pasigamino iš atsuktuvų, dildžių ir t.t., nes ne visose parduotuvėse šių įrankių buvo galima įsigyti, o kai kurie tiesiog piktybiškai šaipėsi iš šio reikalavimo ir teigė, kad ir ateityje nesiruošia jų įsigyti. Bendraujant su žvejais paaiškėjo, kad praktiškai visi žinojo apie rengiamą akciją, tačiau pažeidėjai aiškino, kad nesitikėjo būti patikrinti. Buvo drąsuolių, kurie ant tokių gausiai lankomų ežerų kaip Stirniai, Virintai, esančių Molėtų rajone, išdrįso žvejoti skrituliais, palaidynėmis, masalui naudodami žuvelę, nors šis draudimas įsigaliojo  jau nuo sausio 1 d.

br.2

Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų pažeidimus 36        asmenims surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, bus skirtos administracinės baudos. Taip pat informuojame, kad žvejai mėgėjai ir ateityje bus tikrinami ar turi  žvejybos vietoje mėgėjų žvejybos leidimus ar nemokamą žvejybos teisę patvirtinančius dokumentus ir asmenybę patvirtinančius dokumentus.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas

br.3

br.4

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea