Orai Vilnius

Kviečia žiemos žūklės šventė MINDŪNAI 2013

Į įspūdingiausių, įdomiausių, smagiausių, išskirtiniausių Lietuvos renginių šimtuką šiais metais pateko tradicinė Žiemos žūklės šventė Mindūnai (netoli Molėtų). Tradicinė Žiemos žūklės šventė š. m. vasario 9 d. jau aštuonioliktą kartą kviečia į Mindūnus – ir žvejus mėgėjus, ir Užgavėnių persirengėlius, ir sporto mylėtojus, ir žuvienės virimo, blynų kepimo bei žuvies rūkymo meistrus, ir visus tuos, kurie tik norėtų puikią žiemos dieną Ežerų žvejybos muziejaus kieme praleisti...

valciu-lenktynes-60508733

Kol didžiulis būrys žvejų mėgėjų po ežero ledu žuvies ieškos, į šventę atvykę amatininkai ir visokių gardumynų gaminimo meistrai kvies ragauti, ragins pirkti, mainyti, ar tik šiaip džiaugtis ir džiuginti kitus. Sporto aikštyne vyks virvės traukimo, rąstų pjovimo rungtynės, lenktynės daugiavietėmis slidėmis ir valtimis per sniegą bei šaškių ir šachmatų turnyras. Tie, kurie nedalyvaus sportinėse jėgos ir miklumo rungtyse ar varžybose, galės skubėti unikalios žuvienės ragauti, kurią virs Irena Rimydienė, garsi Mindūnų virėja, išmokiusi valgį gaminti netgi dabar jau garsų visoje Lietuvoje virtuvės šefą – savo sūnų – Tomą, o iš ekologiškai UAB „Armolė“ tvenkiniuose užaugintos žuvies – Arnionių ir Joniškio bendruomenės šeimininkės. Veiks Ežerų žvejybos muziejaus rūkykla, gardžiu dūmeliu vilios ir žuvų rūkymą demonstruos Juodakampio kaimo turizmo sodybos šeimininkas Vaidas Laurinavičius. Žvejys mėgėjas, kaimo turizmo sodybos „Šniūrai“ viršininkas Eugenijus Vorobjovas žada su visa pirtele atriedėti, norinčius karštu garu pakaitins, pirties paslapčių pamokys. Po pietų ant Siesarčio ežero ledo, jei tik ledo storis leis, žvejai turėtų dar ir valkšną traukti (tarm. „suks bobą“). Žiemos šventėje dalyvius linksmintis kvies Molėtų kultūros centro meno kolektyvai.

zvejybos.startas

Susiburkime savų tradicijų puoselėjimui, įsitikinkime, kad žmonės visada ne tik sugalvodavo būdų kaip pramisti, bet ir iš to pasidarydavo pramogų. Esame tikri, kad Mindūnai tądien virs tikra Ežerų krašto žvejų sostine.

Maloniai kviečiame atvykti ir drauge smagiai praleisti laiką! Susitikime Mindūnuose!

ŠVENTĖS PROGRAMA

7.30-8.00 val. Žvejų registracija prie Ežerų žvejybos muziejaus.

8.00-11.30 val. Poledinės žūklės varžybos.

Nuo 11.00 val. Mugė. Laužas. Žuvienės virimas. Rajono bendruomenių kulinarinis paveldas.

Atrakcijos vaikams ir suaugusiems.

11.30 val. Šventės atidarymas.

12.00-14.30 val. Šventės dalyvius linksmintis kvies Molėtų kultūros centro kolektyvai ir Užgavėnių persirengėliai iš Molėtų bei Kaltanėnų (Švenčionių r.).

Sporto varžybos: orientacininkų varžybos, virvės traukimas, valčių lenktynės, rąstų pjovimas, slidinėjimas, šaškių ir šachmatų turnyras.

13.00 val. Žūklės ir sporto varžybų nugalėtojų apdovanojimas.

14.30 val. Šventė tęsiasi!

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea