Orai Vilnius

Palangos tiltas ir meškeriotojai

palanga-tiltas titasPalangos tiltas ir meškeriotojai – galvos skausmas palangos savivaldybei

 

Prieš metus Palangos miesto vadovas Šarūnas Vaitkus užsirūstino ant meškeriotojų, gadinančių tilto atramas, ir pagrasino visai uždrausti nuo jo žvejoti. Tačiau šiemet atlyžo pripažinęs, kad meškeriotojai nuo seno yra tarsi Palangos tilto simbolis, daliai poilsiautojų žūklė nuo tilto yra viena atvažiavimo prie jūros priežasčių ir būtų negerai, jei žvejų nebeliktų.

Kas gi taip užrūstino šio kurorto merą? Pasirodo, meškeriotojų įprotis išpjauti medinėse tilto atramose ir turėkluose griovelius, kad būtų patogiau pastatyti meškerę. Kad vėjas pastatytų meškerių nenugriautų, kai kurie meškerės broliai išpjauna net 1 cm ir gilesnius griovelius – jie gadina kurorto tilto vaizdą, pažeistose turėklo vietose medis pūva, todėl prisieina gana dažnai tas vietas uždažyti ar pakeisti. Prieš tilto rekonstrukciją dėl šios priežasties kasmet tekdavo pakeisti apie 180 m turėklo, tas pats ir dabar. Savivaldybė teigia šiam reikalui kasmet išleidžianti net apie 9000 litų.

Savivaldybės pasipiktinimą gali suprasti. Iš dalies gali suprasti ir žvejus – kaip kitaip atremti meškerę, kad ji nenugriūtų? Juk į tiltą pirktinių meškerių stovelių neįstatysi, o jei įstatysi – jie gadins tiltą dar labiau?

Ką daryti, negi situacija be išeities?

 

Manome, kad išeitis visada yra – gal geriau pačiai savivaldybei kas kažkokį atstumą estetiškai, specialiu prietaisu ant tų turėklų išpjauti griovelius ir juos nudažyti ar sugalvoti kitą meškerių tvirtinimo metodą. Tada ir žvejams nekils noras savivaliauti, ir pats tiltas liks sveikas, gražiai atrodys.

palanga-tiltas2 titas

 

Zvejok 09 01-virselis tito

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea