Orai Vilnius

Ešerių žūklė pagal Vidą

Vidas.Vilcinskas3

Kolegų prašymu pakomentuosiu juos (velniuką ant kurio žvejojama zvejams.lt pastaba) kiek plačiau. Nors abejoju, ar pavyks juos pasidaryti patiems. Ir abejoju ar verta tuo užsiimti. Manyčiau, geriausias variantas – rasti Klaipėdoje tą Gintarą ir iš jo nusipirkti. Už vieną velniuką jis dabar ima nuo 20 iki 25 litų, bet jie tikrai to verti.

Ant šių velniukų gerai kimba tiek žiemą, tiek vasarą. Vasarą ypač efektyvu, kai kibimas yra aktyvus. Tuomet ešeriai kala vienas po kito vos nuleidus. Nereikia jokių sliekų, kurie irgi nemažai kainuoja. Ir žvejojate žymiai sparčiau, nes nereikia masalo kabinti ir taisyti. Velniuko trūkumas – maždaug trečdalis ešerių atsikabina ir tai kiek nervina.

Pagrindinis velniuko valas 0,3. Plonesnio imti negalima, nes valui pasitrynus stambesnis ešerys jį nukerta.

Du apatiniai kabliukai slankiojantys ant pagrindinio valo. Viršutinis –plazdena ant maždaug 7-8 cm pavadėlio. Kimba vienodai ant visų trijų, tik gal nuo viršutinio kiek mažiau atsikabina.

Švinas 1,5 arba 2 uncijų. Kiek geriau kimba ant 2 uncijų, bet su 1,5 maloniau dirbti.

sistemele

 

Viršutinė muselė kiek kitokia nei apatinės.

 

virsutine.musele

 

apatine.musele

Meškerėlės pasirinkimas – kaip kas sugebėsite. Tačiau mano patirtis rodo kad nereikia rinktis per minkšto koto. Jis turi efektyviai išlinkti tik nuo 0,5-1kg apkrovos , o ne nuo 100 gramų. Jei jis per minkštas – jį iškart ešerys nulenkia ir toliau liekate lyg ranka į valą įsikibęs. Jokios amortizacijos. Ritelę užsidėjau multiplikatorinę, nes beinercinė per ilgą darbo su velniuku laiką patrina valą per lankelio perlenkimą. Labai geri yra koteliai su kilpa. Ji dirba lyg viena spyruoklės vija ir kotelis daug efektyviau linksta. Bendras kotelio ilgis apie 80-85cm. To visgi reikia, nes stambaus ešerio smūgis bus ne trumpesnis nei pusmetris. Pats kotelis kainuoja vos 20Lt. Kinietiškas, berods kažkokios Atem (ar kažkas panašaus) firmos. Stiklo audinio. Ir brangesnio nematau, kad ten reikėtų. Su brangesniais koteliais, pasak žinovų, galima nedėti galinio sargelio ir kibimą rodys paminkštinta kotelio viršūnėlė. Sargelis turi tą trūkumą, kad per jo metalines vijas praeinantis valas per ilgesnį laiką ten prasitrina. Pats sargelis reikalingas ešerio kibimui parodyti, kai šviną atremiate į dugną ir laikote vąlą stacionariai kiek įtempę. Tačiau tą kibimą matyti visai nebūtina, nes už poros sekundžių jūs vis vien truktelite velniuką ir pagriebusį ešerį iškart pakertate. Griebęs kabliuką ešerys jo iškart nemeta.

mekere1

 

mekere

 

Taigi, ieškokite Klaipėdoje Gintaro, kuris turi žūklės parduotuvę Šilutės plente, šalia Bauhofo.

P.S. Per dieną su šia sistemėle sugauta apie (ne mažiau) 200 ešerių. Iš jų apie 50vnt – 300gr ir didesni. Didesnių nei puskilis tik pora. Apie ešerių žūklę galite perskaityti plačiau Vido straipsnyje "Ešerių žūklė Kuršių Mariose 2011-09". Straipsnį rasite čia.

 

Vidas.VilcinskasGeros kloties

 

Vidas Vilčinskas

8 616 88343

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea